Kedves Látogatónk!

Köszöntöm Üröm honlapján!

Gábor 1Üröm a mi községünk, büszkék vagyunk rá és szeretnénk megmutatni mindenkinek!
Miénk az ország leggazdagabb települése az egy főre jutó vásárlóerő tekintetében.

Örülünk neki, hogy az ingatlanárak az általános áremelkedést túlszárnyalva növekedtek, így községünket az ország legdrágább települései között tarják számon.

Az elmúlt időszakban rendkívüli erőfeszítéseket tettünk lakóhelyünk biztonságossá tételéért, ennek eredményeként nyugodtan mondhatjuk, hogy az egyik legbiztonságosabb település hazánkban.

Nálunk található Szent Alexandra Pavlovna lenyűgöző sírkápolnája.

A lakosságszám meghaladja a 8000 főt. A falu utcahálózata és építészeti arculata változatos. Magja az orsó alakú Fő tér melyből sugárirányba indítottak az utak, attól távolabb derékszögű úthálózat alakult ki.

Az önkormányzat apparátusa fokozottan figyelmet fordít a telekalakításra és az építési hagyományok őrzésére. A község településképileg értékes épületsorai, épületei idegenforgalmi látványosság.

Üröm belterülete fokozatosan – az utóbbi évtizedekben felgyorsulva – növekedett. Lakott része lassan érte el a mai kiterjedését a faluközponttól terjeszkedve kifelé.

2005-ben létrehoztuk az ürömi tanösvényt, melynek útvonala végigvezet a nálunk található természeti és történelmi értékeken, látnivalókon.

Ajánlom honlapunk böngészését, amennyiben tetszik amit látott, és kedvet kapott Üröm bejárásához, szeretettel várjuk Pest megye egyik legvonzóbb településén!

Laboda Gábor
polgármester