Védelmi intézkedések feloldása

ÜRÖM KÖZSÉG HELYI VÉDELMI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉNEK 1/2021‚ számú INTÉZKEDÉSE a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések feloldásáról

  1. Üröm Község Helyi Védelmi Bizottsága Elnökének 1/2020 számú 2020. március 14 napján kelt intézkedését hatályon kívül helyezem figyelemmel a 264/2021 (V.21) Korm.rendelet 4/2021(V.22)BM határozattal történt hatálybalépésére.
  2. Az Ürömi Polgármesteri Hivatal 2021. június 01 napjától visszaállítja a személyes ügyfélfogadási rendjét (Hétfő: 13-16, Szerda: 8-12 13-17, Péntek 8-12 óra) azzal, hogy az ügyfélfogadási időn kívül a hivatal zárva tart. Sürgős esetben ügyintézővel egyeztetett időpontban lehet ügyfélfogadási időn kívül a Hivatalban ügyet intézni. Változatlanul rendelkezésre áll az elektronikus ügyintézés lehetősége ( ügyfélkapu, hivatali e-mail ). A Hivatalba csak maszkban és a kihelyezett automata kézfertőtlenítő használata mellett lehet belépni.
  3. A Hivatalban történő házasságkötések létszámkorlátja eltörlésre kerül, azzal, hogy a házasságkötő terem befogadóképessége maximum 50 fő. A Hivatali helységen kívüli helyszínen történő házasságkötésekre a magán-és családi rendezvényre, lakodalomra vonatkozó szabályok érvényesek, melyek betartásáért a rendezvény szervezője felel.
  4. 4. Az Ürömi Hóvirág Bölcsőde, az Ürömi Napraforgó Óvoda és Idősek Klubja korlátozás nélkül nyitva tart, azzal, hogy az intézménybe belépők testhőmérsékletét mérni kell, maszk és kézfertőtlenitő használata kötelező.
  5. A Kossuth Lajos Közösségi Ház és Könyvtár 2021.május 3 napjától , a Könyvtár 2021. május 18 napjától korlátozásokkal nyitva tart. Védettségi igazolvánnyal rendelkezők és felügyeletük alatt álló kiskorúak látogathatják a rendezvényeket, a könyvtár a védettségi igazolványokkal nem rendelkezők számára az ablakon keresztül történő kölcsönzést tudja biztosítani.
  6. Az önkormányzati sportpálya a pályarendnek, üzemeltetési szabályoknak megfelelően látogatható, használható. Szabadtéri sportok esetén a maszkhasználat nem kötelező, kézfertőtlenítőkihelyezései szükséges.